Deklarovaný výkon od výrobcu je však 154 kW a 320 Nm. Aj po prečítaní niekoľkých článkov o meraní výkonu a tiež konzultácii s ľuďmi čo mi to merali mi vyplynulo, že je normálne, že pri meraní celkového výkonu auta môžu byť odchýlky nakoľko výkon motora neznamená aj výkon auta
Auto bolo merané na výkonovej stolici pre 4x4 a AWD nebol deaktivovaný pri meraní (meranie sme aj niekoľko krát samozrejme opakovali). Preto sa to meraná pred a po úprave, aby bol vidieť presný nárast výkonu auta a tiež krútiaceho momentu
Potom sme načítali pôvodný software RJ (bolo nutné demontovať RJ). Ten následne upravili a načítali už upravený software do RJ.
Následne sme urobili merania opäť. Na naše veľké prekvapenie sme však nedokázali namerať už ani pôvodné hodnoty. Po úprave RJ sme namerali od 118 do 123 kW a max. 285 Nm. A to sme merania opakovali viac ako 10x...
Nakoniec po konzultácii s Profituningom mi nahrali pôvodný soft, premerali sme a bolo to ako pred úpravou. Dôvodom bol podľa ich vyjadrenia, že je chyba niekde v motore - sanie, turbo, tlaky, aj nejaké čídlo to môže byť... - najskôr je potrebné zistiť závadu fyzicky na motore a potom to premeráme znova a upravíme. Nakoniec sme usúdili, že ešte pred meraním bolo pôvodná hodnota 127 kW vs. 154 kW dosť rozdielna, takže je niekde inde zrada. V Profituningu tento motor už niekoľko kráť upravovali aj v minulosti a bez problémov všetko funguje majiteľom doteraz.
Auto bolo následne aj na výmene nivomatov v LACI servise, kde mi Mirko kontroloval hodnoty priamo cez origo diagnostiku a hovoril, že žiadne hodnoty sa mu nezdajú, že by ukazovali niečo zlé - tlaky, teploty, atď. - všetko OK.
Inak všetko ide ako má, prevodovka OK (olej menil Mirko z LACI servisu pred cca 1 mesiacom), tiež mi menil olej aj v diferáku, Haldexe atď.
Auto mi príde pomerne živé (a to má teraz max. 127 kW), takže ak by sa nám podarilo nájsť závadu a výkon by bol vyšší, ani by som nepotreboval chiptuning...
Pri celom meraní aj chipovaní som bol osobne, hrali sa s tým viac ako 6 hodín (aj demontáž a otvorenie RJ) , nakoniec však nezobrali ani euro, za čo im patrí vďaka a je vidno, že sú veľmi profesionálny a nejde im len o zisk. Veď apropo Profituning pratrí medzi TOP v regióne strednej Európy... (aj predtým som mal od nich chipované autá - 1x Octavia a 1x Hyundai Sonata) a bez problémov...
Viete mi na základe Vašich skúseností odporučiť kde hľadať chybu?
Čo by mohlo pomôcť?
Vďaka za Vaše názory a podnety.