Servisná história Rakúsko
- jose1989
- Nováčik
- Dátum registrácie: 25 Aug 2009, 23:42
- Vek:: 5
- Bolo mu poďakované: 1 krát
Servisná história Rakúsko
Zdravím.
Chcel by som Vás poprosiť o radu a pomoc. Nakoľko už dlhší čas pokukujeme doma po nejakom Volve a podarilo sa mi nájsť jedno, avšak serviska je fuč a je to dovoz z Rakúska spred pár rokov, viem je to dosť rizikové a aj počítam s tým, že má stočené. Cez slovenský autorizák som sa som dopracoval k stavu km len pri záručných opravách a garančkách.
Ide o to, že SR autorizovaný servis má prístup len k garančným prehliadkam a záručným opravám v zahraničných VOLVO servisoch, nevie ani zistiť presne v ktorom servise bolo servisované. Ak by bolo možné zistiť aspoň to tak, by to nebol taký problém dopracovať sa k histórii. Dokonca ani u nás nemajú centrálnu databázu servisných prehliadok a opráv na SR, čiže navzájom nie sú prepojené servisy ani v SR.
Chcem sa preto opýtať, či má niekto vedomosť o tom či takú databázu vedú v rakúsku, lebo pred pár dňami som mailoval do jedného Volva v rakúsku na dotaz ohľadom servisnej histórie toho auta, ale zatiaľ žiadna odpoveď.
Prípadne vedel by mi niekto pomôcť so zistením servisnej histórie ( zaujíma ma posledná prehliadka, resp. stav km) ?
Ak by to niekto vedel a bol by tak ochotný tak VIN-ko zašlem cez SS.
Vopred ďakujem a prajem pekný večer.
Chcel by som Vás poprosiť o radu a pomoc. Nakoľko už dlhší čas pokukujeme doma po nejakom Volve a podarilo sa mi nájsť jedno, avšak serviska je fuč a je to dovoz z Rakúska spred pár rokov, viem je to dosť rizikové a aj počítam s tým, že má stočené. Cez slovenský autorizák som sa som dopracoval k stavu km len pri záručných opravách a garančkách.
Ide o to, že SR autorizovaný servis má prístup len k garančným prehliadkam a záručným opravám v zahraničných VOLVO servisoch, nevie ani zistiť presne v ktorom servise bolo servisované. Ak by bolo možné zistiť aspoň to tak, by to nebol taký problém dopracovať sa k histórii. Dokonca ani u nás nemajú centrálnu databázu servisných prehliadok a opráv na SR, čiže navzájom nie sú prepojené servisy ani v SR.
Chcem sa preto opýtať, či má niekto vedomosť o tom či takú databázu vedú v rakúsku, lebo pred pár dňami som mailoval do jedného Volva v rakúsku na dotaz ohľadom servisnej histórie toho auta, ale zatiaľ žiadna odpoveď.
Prípadne vedel by mi niekto pomôcť so zistením servisnej histórie ( zaujíma ma posledná prehliadka, resp. stav km) ?
Ak by to niekto vedel a bol by tak ochotný tak VIN-ko zašlem cez SS.
Vopred ďakujem a prajem pekný večer.
Bolo: S80 T6 2.8l rv.2000
- MarekV
- Pán Inžinier
- Dátum registrácie: 27 Apr 2010, 16:30
- Vek:: 33
- Bolo mu poďakované: 35 krát
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Servisná história Rakúsko
tie udaju sa vedu len v ramci garancky ako si aj pisal
pokial nevies presne meno servisu kde to auto mali servisovat a nenapises priamo im tak sa nemas ako dostat k tomu co hladas
pokial nevies presne meno servisu kde to auto mali servisovat a nenapises priamo im tak sa nemas ako dostat k tomu co hladas
- harlequin
- Pán Inžinier
- Dátum registrácie: 07 Jan 2010, 20:21
- Vek:: 26
- Poďakoval: 2 krát
- Kontaktovať užívateľa:
a co takto original diag... DiCE a porovnavat s inymi jednotkami... ? neviem kto tu spominal ale km su kade tade ulozene...MarekV napísal:tie udaju sa vedu len v ramci garancky ako si aj pisal
Volvo S40 2.0D 100kW MY2005 Momentum + doplnky
EX >>> Volvo V40 1.8i 92kW MY2000 125konikov, červená farba
Láka ma ísť, ísť, ísť, ísť, tam kde nik, nechodí...ísť s tebou ísť, čakať čo sa prihodí...
EX >>> Volvo V40 1.8i 92kW MY2000 125konikov, červená farba
Láka ma ísť, ísť, ísť, ísť, tam kde nik, nechodí...ísť s tebou ísť, čakať čo sa prihodí...
- jose1989
- Nováčik
Určite plánujem origo diagnostiku pred kúpou. Celé ide o to, že koľko bolo stočené lebo ten, ktorý stáčal tak si zabudol overiť údaj o tých garančných servisoch a na KO je o 28 000km menej ako rok a niečo predtým pri garančke v AU ?
To aspoň svedčí o tej našej KO a jej papierovému charakteru.
Dúfal som, že sa bude dať aspoň zistiť kde boli garančné prehliadky a kontaktoval by som ten servis, ale asi to nie je možné.
To aspoň svedčí o tej našej KO a jej papierovému charakteru.
Dúfal som, že sa bude dať aspoň zistiť kde boli garančné prehliadky a kontaktoval by som ten servis, ale asi to nie je možné.
- MrXo
- Pán Inžinier
- Dátum registrácie: 16 Dec 2010, 09:19
- Vek:: 55
- Poďakoval: 1 krát
- Bolo mu poďakované: 3 krát
Cez DiCE to priamo nezistis. Dostanes (mozno) len info, ze nesedi kontrolny sucet - SW fault. Moze to samozrejme znamenat chybu SW ale s najvacsou pravdepodobnostou nenaparovanu prislusnu RJ. Ak nie je jedna z najdolezitejsich, auto nastartujes Udaje o km sa daju citat napr. cez DHA, ak mas aj prislusnu databazu. Asi nie. Inymi slovami povedane, ako radi harlequin. Aspon dat spravit origo diagnostiku BEZ vymazania chybovych kodov. Aj tie o comsi svedcia.harlequin napísal:a co takto original diag... DiCE a porovnavat s inymi jednotkami... ? neviem kto tu spominal ale km su kade tade ulozene...
XC70 AWD, 120kW, D5, MY04
Ex: V50, 2.0D, Momentum, 100kW, manual 6Q, DPF, MY06
Volvo diagnostika
Ex: V50, 2.0D, Momentum, 100kW, manual 6Q, DPF, MY06
Volvo diagnostika
- jose1989
- Nováčik
Trochu som mal včera čas a zaslal komplet všetkým servisom Volvo v Rakúsku dotaz na históriu a bol som úspešný.
Inak musia tam pracovať iný pracovníci, prvá odpoveď mi prišla o 7:44 ráno.
Bohužiaľ asi z toho auta nebude nič nakoľko už pred dovozom v 2009 mu stiahli 180-190 tisíc dole A to ďalšie 3 roky na SR pobudlo, čiže ešte aj tu to pekne mohol natočiť, no neviem neviem. Minimálne má 400 000 keď nie 500 000
Inak musia tam pracovať iný pracovníci, prvá odpoveď mi prišla o 7:44 ráno.
Bohužiaľ asi z toho auta nebude nič nakoľko už pred dovozom v 2009 mu stiahli 180-190 tisíc dole A to ďalšie 3 roky na SR pobudlo, čiže ešte aj tu to pekne mohol natočiť, no neviem neviem. Minimálne má 400 000 keď nie 500 000
- jose1989
- Nováčik
http://www.darex.sk/page/sk/Kupujem-aut ... eId=727172
Ako na začiatok vyzeralo zaujímavo keď si človek zrátal čo všetko je potrebné opraviť (pravdepodobne turbo alebo IC alebo nejake hadice KO- vypisuje chybu turba povedane cez telefon).
Jediné plus, že malo vymenenú prevodovku v rámci záruky pri 130 000, čiže ten automat teraz má nejakých 270-370 tis.
Ako na začiatok vyzeralo zaujímavo keď si človek zrátal čo všetko je potrebné opraviť (pravdepodobne turbo alebo IC alebo nejake hadice KO- vypisuje chybu turba povedane cez telefon).
Jediné plus, že malo vymenenú prevodovku v rámci záruky pri 130 000, čiže ten automat teraz má nejakých 270-370 tis.
- Ortový
- Pán Inžinier
- Dátum registrácie: 31 Máj 2009, 16:35
- Vek:: 46
- Poďakoval: 10 krát
- Bolo mu poďakované: 29 krát
môj názor na takéto autá z áčok,darexu a pod. sk bazárov je,že sa to oplatí kupovať jedine ako darcu orgánov,a nie ako auto na vozenie...
Volvo S60 D5,Move,D5244T,AW55-50/51SN,r.v.2005 - Čierny
Volvo S60 2,4i ,Kinetic, B5244S,AW55-50/51SN,r.v.2005 - Zlatý
galéria
Diagnostika DICE
Volvo S60 2,4i ,Kinetic, B5244S,AW55-50/51SN,r.v.2005 - Zlatý
galéria
Diagnostika DICE
- jose1989
- Nováčik
Auto je origo z Unicreditleasing, pravdepodobne zobraté z leasingu. V Darex-e je preto lebo je to jedno z ich úložných miest ak to správne pomenujem. Pozitívum je aspoň, že v rakúsku sa o neho vzorne starali do 280 000 km. Najviac ma však fascinuje tá drzosť stočiť tých 180 000 km pri dovoze v roku 2009. Škoda, že som sa nedopátral kto ho doviezol, nie je uvedené na KO, by si zaslúžil , lebo pochybujem, že ho niekto už stočil v rakúsku. Lebo na KO malo 109 000 km a par mesiacov predtym v servise 280 000km. Hoci Slovákov, Poliakov a Turkov je v rakúsku požehnane
Práve som zistil z faktúr, že to vlastnila požičovňa, čiže ani tie km v rakúsku nie sú nič moc.
Práve som zistil z faktúr, že to vlastnila požičovňa, čiže ani tie km v rakúsku nie sú nič moc.
- Slavomir
- Pokročilý
- Dátum registrácie: 27 Máj 2009, 21:57
- Poďakoval: 1 krát
... tie disky veru vyzeraju ze maju tych 400 za sebou,
a tych 180k stocenych, poznal som jedneho co predaval oktaviu prvy model 1.8T 4x4,
v den podania inzeratu ju aj predal, bodaj by nie ked mala iba 86000, a stocenych 230000, ved 100000 dole za vtedajsich tisic no nekup to
a tych 180k stocenych, poznal som jedneho co predaval oktaviu prvy model 1.8T 4x4,
v den podania inzeratu ju aj predal, bodaj by nie ked mala iba 86000, a stocenych 230000, ved 100000 dole za vtedajsich tisic no nekup to
downsizing objemu aj rozmerov V50 2.0D MY08
ex: V70 2.5T AWD '97 v kožke so spotrebou...
ex: Tatra 613 3.5 V8 '87 parádny kočiar so spotrebou KLIK!
ex: V70 2.5T AWD '97 v kožke so spotrebou...
ex: Tatra 613 3.5 V8 '87 parádny kočiar so spotrebou KLIK!
- jose1989
- Nováčik
http://volvo-s80.autobazar.eu/24d-summu ... 61214.html" onclick="window.open(this.href);return false; Ak dobre vidím podľa tej strieknutého stredového panela, tak je to tá istá S80 s tým nájazdom 400+ .
- jose1989
- Nováčik